Friday, June 12, 2009

Cuti Sekolah = Majlis Kawen.....


cuti sekolah telah pun bermula
almaklumlah cuti sekolah camni ramai la yang mendirikan masjid kan
tidak ketinggalan anak kepada mak ngah ku....Ana
anyway sempena kelepakkan ku dirumah
aku wat keputusan menyibukkan diri dengan membantu
mak ngah and pak ngah ku membuat persiapan majlis perkahwinan tersebut


dengan membeli barang barang kenduri
wat kerisik
packing kerepek untuk tetamu
kukus telur untuk bunga telur....telur masin lagi
prepare for bilik pengantin...pun aku yang pasang
amik kek kat kedai
fuh...mmg sangat bz kan
sebenarnya sesaje membzkan diri
daripada x wat pe2 kan
so next adalah pic sekitar majlis tersebut


jurugambar pada hari itu

aku yang nak jadi kekanak balik....peace


aku dan jurugambar...



pengantin perempuan.....Ana


inai si Ana di buat dua kali
coz first aku yang wat comot gile
ampun ya Na den x pandai mengInaikan org nih....hehe



kek yang sgt sedap...nasib bek dan makan klu x sure kempunan aku...hahaha



semoga berbahagia hingga ke akhir hayat



pak ndak ku yg sempat menyumbangkan suare beliau...ahakz not bad lor



saje focuskan pic ni...hehe tema pada hari itu gold...
baju itu telah disponsor
oleh mak ngah ku....


me, achik and my uncle...




habis sahaja majlis kawen umah pak ngah
aku pi terengganu plak untuk memenuhi
undangan perkahwinan anak abah angkat aku
merangkak juge kakak angkat aku la kan
yang sempoinye majlis perkahwinan di Terengganu
mereka tidak menggunakan khidmat meja tau
just kerusi shj disediakan untuk tetamu yang hadir
leh jimat space...satu ag tetamu lelaki dan perempuan pun
makan asing2 kat khemah lelaki dan perempuan...
cian plak abah aku hari tu kena makan sengsorang kat khemah lelaki
saje nak cerita mungkin ade yang tak tau kot.....


time balik singgah plak kat Kg Jambu Bongkok
umah mak angkat aku
lame tak jenguk dorang
almaklumla dah lame tinggalkan Dungun
mak angkat aku sakit time aku pi melawat die.
aku doakan beliau cepat sembuh.Amenn..

result dah kuar....
keputusan alhamdulillah...malas nak cite banyak.
biarlah rahsia....

9 comments:

panggil aku shEh said...

'yang sempoinye majlis perkahwinan di Terengganu
mereka tidak menggunakan khidmat meja tau
just kerusi shj disediakan untuk tetamu yang hadir"

witt.. pembetulan. bukan kt trg je ye!

n lagi satu.. ko dah cek result eh?
aku blom.. aku nk peram lu.
ahaks!

panggil aku shEh said...

lagi satu lagi lagi.. hehehehe
fuh..bestnyer nmpak kek tuuuuu

n u look gorgeous in yellow NOT gold key!!ekekekekke

rizz said...

tantekk pngntin

ihsan_huhu said...

ko nyer ble lak?

Eazy Izzuddin said...

kamo bile lagi?
xD

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg kenduri kt blog gua beb..
FOLLOW skali baca doa pun xpa kasi berkat..

SyahmiFikri said...

new url.. add me.. syahmifikriaziman.blogspot.com...

Dhiela Dot Com said...

cantik pengantin ... huhuh cuti sekolah cum cuti malaysia cum cuti kawen ... :)

AyanaAsham said...

kengkawan aku lambat lagi la nak kawen...tongah mencari calon...ahakz

:: ThE FoLLoWeRs ::