Tuesday, July 14, 2009

:: short trip yang sangat menyeronokkan ::

Seribu kenangan di Hulu Dong, Raub


wajah kegirangan berada di dusun tok wan....



bila tiba musim buah
terkenang daku pada durian....



ni baru cket lum tgk dalam keta ag....


nasib baik kot dusun tu bukan aku yang empunya
nasib bek gak dusun org
kalau x aku angkut habis buah-buah yang ade
bagi pade semua org kat block ni
hahahahha
nasib bek gak la si Ainaa n CBY berbesar hati membawa
daku ke Hulu Dong Raub

walaupun dalam keadaan CBY yang tidak berape chat
tapi beliau mampu meredah belantara demi satu tujuan
menggembirakan kami semua
tenkiu to CBY
sayang kamu lebih la



with dek na before pi dusun esoknya.....

pada pagi ahad itu bermula la operasi kami berEnam
meredah dusun tok wan
mencari sesuatu yang kami idam2kan
dan demi melunaskan tujuan kami ke Raub
seawal 7 pagi seusai solat subuh
bergerakla kami ke dusun tok wan



klu dah kutip mesti la makan kan.....hehehe



udara yang nyaman
permai dan aman
amat menyegarkan rongga hidungku
hehehe
memang best gle ah
tak terungkap kot dengan kate2
ditambah pula dengan layanan tuan rumah
terhadap kami
terima kasih to Ima
tak sia2 la daku ikut kamu.....huhuuhu
bodek lebih ni.....



breakfast rambutan di dusun....



sempat juge breakfast rambutan di dusun
coz semua dah kelaparan kot
petik la kami buah rambutan di atas pokok yang tak berape nak tinggi
nasib bek juge kami ni tinggi2 belaka
balik dari dusun
menjamu pula sarapan
nasi goreng tok wan....sgt sedap

usai sarapan kami
prepare bekalan for picnic di Lata Jarum
ape lagi men air la kat sinun
air x yah nak kate la
sejuk yg amat
hilang semua tension yang ade
sambil juge menikmati kelazatan ayam bakar


jemput makan ayam bakar.........


kat Lata Jarum....





6 comments:

joegrimjow said...

sambg2 la ye

ihsan_huhu said...

fuh raub tuh dh hulu, hulu dong nih sure super hulu nih...

lepak2 ngn org asli ke?

AyanaAsham said...

to Joe:
ok daku sudah smbg

to Huhu:
bukan hulu sebarang hulu
hulu tersimpan seribu makne....heheheh
org asli pun manusia juge...

rizz said...

pehh aym pnggang tu

panggil aku shEh said...

walla~~
tak aci tak aci!!
aym pggang nmpak siot hebat!

AyanaAsham said...

to rizz: haha mmg sangat pergh ayam panggang itu


to Asheh: walla
aci kat india
heheh
mmg besh kan...
dah rezeki jgn di tolak

:: ThE FoLLoWeRs ::