Thursday, April 23, 2009

Jangan Tegur......


Jangan Tegur mengisahkan Natasya (Julia Ziegler) yang telah terlibat dengan kemalangan jalan raya dan koma selama beberapa minggu.
Sewaktu di dalam koma, Natasya telah bermimpi tentang seorang gadis bernama Baizura (Nadia Mustafar) yang disyaki telah hilang 2 tahun secara misteri tanpa khabar berita.
Natasya sering diganggu dengan mimpi-mimpi aneh yang menceritakan akan kesengsaraan Baizura yang telah dibomoh dan sering didatangi makhluk-makhluk halus.
Tersedar dari koma, Natasya mula mengalami perkara yang sama seperti yang telah dialami oleh Baizura.
Daya penglihatannya tidak membataskan dia melihat makhluk-makhluk halus itu. Ini menambahkan kerunsingan suami Natasya iaitu Kamal.
Kamal (Pierre Andre) pula adalah seorang yang tidak mempercayai benda-benda khurafat ini sehinggalah dia melihatnya sendiri.
Melalui mimpi-mimpi yang dialami, Natasya mula menyiasat apakah yang telah berlaku kepada Baizura.
Siasatan yang dilakukan telah menyebabkan dia sering diganggu oleh makhluk-makhluk yang menganggu Baizura seperti dalam mimpinya.

Pelakon lain yang turut menjayakan filem ini adalah Almy Nadia, Ellie Suriati, Azri Iskandar, Kaza dan ramai lagi.
















orang cakap cerita ni best n seram...
tapi bagi daku lehla xla seram mne pun...
yang besh time hantu terbang kat hospital....
hihihihihihihi
rupenya si nadia dibunuh oleh mak su die sendiri kerana tamakkan harta....


15 comments:

rizz said...

hehe tringin nk tgok tp 50:50 g

senget said...

ngeh3...
xseram ke?
huuuu...
rase rugi xbeli tiket?
mls mau g tgk cite melayu ni...
end up t mesti frustrated giler babeng...
ngeee...

senget said...

ouw yeke..
heee...
i tgu cd je laa...
:P
kekeke... :P
so next u nk g tgk cite pe plak? ish3... ske tgk cite seram heh... :P menakutkan... =))

p a a n. said...

awalnyeh gi tgkk!!!
uhuuu
nk tgk gakk!!
waaa

AyanaAsham said...

to senget: aah sgt suke tgk cite hantu...hihihi.tp perangai xda la cam hantu...heheh
pasni xtau lagi coz bz cket lately

to paan: awl apenya paan..kre lewat dah tu pergi tgk....cite tu kan dah agak lame kuar..hehe.

akey87 said...

ngeee...nak tegok gak....

syakey said...

ee. takot x cta neh?
heee
xbrani nk tgk. penakot. hahah

:P

ihsan_huhu said...

woho julia ziegler! tgk die je 2 jam pon ok

AyanaAsham said...

to akey87: pgla tp beli tket sndri ek...hehe

to syakey: tp sape penakut best ni tgk..leh dgr dorg jerit...hihhihi

to huhu: xde keja len...

atok said...

haha latest post kte same.
ngeh2.

milimilo said...

xsuke tgok cite seram dkt panggung sbb sound efek dy sgt kuat n kalo terkejut,boleh terabur sume popcorn..hehe

nazz said...

Aku rasa mcm nak tengok.. seram tak? kalau tak betul2 seram tak best lar...

AyanaAsham said...

to atok: hehe...yeke...ngeee..kamu tiru ek,,,,

to mili: tgk kat panggung la besh...baru gempak sound die...screen pun beso...heee

to nazz: besh gak...pila tgk x rugi pun...bile ag nak sokong filem melayu...cewah

w a n a said...

actually, xd laa seram mana pun..
BUT ok laaa..
coz xd laaa terukk sgt..
cozzzz wana tgk malam taw..
balik tu xterigt2..!!
tu yg kata ok 2..
hik3..
btw, just FINE..
--just like Jgn Pndg Belkg--

nice to meet u..!!

AyanaAsham said...

To wana: yup best lagi kpt jgn pdg blkg
lebih seram
nice to know u too

:: ThE FoLLoWeRs ::