Monday, May 04, 2009

:: TiaDa TaJuk YaNg SeSuAi ::

time untuk dgr Mp3
walaupun gile banyak mp3 dalam incik Hitam tapi
aku pilih dan tertarik nak dengar lagu lagu nih



1. Padamu Aku Bersujud

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud




2. Ketulusan Hati


Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allahi



Entah kenapa
aku pun tak tahu
tetapi menghayati lagu
menenangkan fikiran
so time tuk bermuhasabah diri sendiri.

27 comments:

JASA said...

tajuk yg sesuai: menyenarai tajuk lagu sambil bermuhasabah diri....setuju? atau panjang sangat?

JASA said...

saya sangat suka dengan header blog awak...sajer nak bagitau

AyanaAsham said...

tenkiu.....tenkiu

aku c lala said...

ayana syg lala mtx maaf sgt tiap kali nk shout erm msty tenet lala lari so xleh submit :'(
jgn kecik haty yeaa
lala alwayz jenguk blok yana
nty bila lala dh beli broadband hah byk la yg lala akan shout ahahah

AyanaAsham said...

dun wori be heppi lala luli lulu
hati mne leh terkecik ke terbesar ke....wakakakaka

aku c lala said...

thnx yana :)

AyanaAsham said...

welcome welcome....jgn sedih2 ek....

rizz said...

lgu padamu aku berujud tu hiba sgt

AyanaAsham said...

aah dah tgk music video die....leh thn

milimilo said...

2-2 lagu best n tenangkan hati..kalo tgh mrh2,mmg sesuai sgt la lagu ni..

paan said...

apakah yg dimaksudkan dgn incik hitam ??

paan said...

hehe.dah tau apa itu incik hitam.haha

AyanaAsham said...

to Mili: aah betul tu tepat sekali

to Paan: incik hitam itu harta aku aku wahaha...sape follow aku.akan tau incik hitam itu sapa...hehehe

Eazy Izzuddin said...

lagu2 yg besh..
xD

AyanaAsham said...

aah time to tenangkan fikiran...hehe

sajeedhani. said...

suke lagu tu.
bez sgt.
huhu.

AyanaAsham said...

aah mmg besh...hehe

suhaila-ab said...

time kasih jalan2 umh akak...akak penah datnag sini ke tak ekh...tapi header tu besh....boley kongsi ilmu?...manarik tuh...

AyanaAsham said...

time kasih gak jenguk blog yg x interesting nih...hehe
sure sis penah dtg cni...tenkiu...

missque_aiza said...

hiba nyee
sob..sob
:(

w a n a said...

lagu pe ni ekk..?
best ke..??
actually, wana suka lagu slow2.
ayana leh x suggest lagu pe yg HOT skg ni..??
nak cari lagu, tp xtaw.
coz dh jarang dgr radio.

Monkey D Luffy said...

Hai ayana

comel2

incik hitam tu sapa?

AyanaAsham said...

to pinko: time utk tngkan pkiran...ehehks

to wana: lagu padamu ku bersujud tu from afgan yg cute...hehe
and lagu ketulusan hati tu bkn abg nuar nyanyi tapi marshanda nyanyi.erm klu new song lagu ape ek.

to Monkey D Luffy: ohoks nak tau sapa itu incik hitam...try usha keseluruhan blog ini dari mule k..baru suspens...wakakaka.

paan said...

sori la..aku baru follow..belum sempat ak tau.hehehe.aku pun nak kenalkan dengan incik hitam aku gak la nanti.hehe

AyanaAsham said...

hah aku hampir terkonpius kamu paan dgn si paan lagi satu...
so kenalkanla incik hitam kamu
nak gak tiru taruk name incik hitam macam aku...wekkkk

alang said...

Uik. Lagu nasyid? Alhamdulillah. :)

AyanaAsham said...

nope bukan nasyid tapi lebih ke arah ketuhanan
terima kasih....

:: ThE FoLLoWeRs ::