Monday, August 24, 2009

pose dolu2 vs pose sekarang

salam ramadhan ke 3

Sahur


dolu2 time sahur kat umh makan nasi panas meruap, lauk pun panas2. after sahur borak2 dgn abang2, sis and adik. sampaikan kena marah dgn maa coz bising sampai satu taman leh dgr.heheh

dolu2 time sahur kat dungun, makan je nasi sejuk dengan lauk yg dah sejuk. kadang2 sahur mkn burger pun dah lepas

dolu2 time sahur kat shah alam, makan nasi berlaukkan sambal bilis. tapi sambal bilis tu sedap sgt. wat aku rindu kat sambal bilis tu.sheh kamu try contact x sis yg jual sambal bilis tu.

tapi sekarang sahur dgn roomate and housemate baru.terasa cam sahur kat umh coz sahur ramai2 and dalam umh. makan share2.sharing is caring kan.


with my housemate ~ Astro 09


Berbuke

dolu2 time buke makan yg mknn yg ringan2 dlu like mee goreng or bubur lambuk
kul 10 cam tu baru cari nasi....hehe tapi sahur ttp sahur...sbb tu klu duk umh compem gemuk.berbuke plak seronok coz dgn famili sendiri

dolu2 time buke kat dungun, buke makan beli kat bazaar or kat kafe jer..kalau kat kafe kena beratur and tapau gune taperware.. mmg kelakar waktu tu. aku igt lagi mek sha beli sambal kerang kat bazaar pastu sakit perut..naseb bek aku x makan sekali.hehehe

dolu2 time buke kat shah alam pun same cam kat dungun..beli kat bazaar.tapi selalu jer beli nasi kerabu.sbb aku suke daging bakar die.sodap

tapi sekarang buke dgn housemate yang hepi go lucky semua...seronok..ade je yg jadi bhn lawak...buke pun ala kadar je...kami share beli lauk serba sedikt di bazaar pastu mkn ramai2..lebih jimat..ciap kumpul duit umh plak tuh...good job.

wassalam....

8 comments:

panggil aku shEh said...

mek sha!!!
cane die skrang??

btw.. xaci la korg..!!
kami tiap2 ari beli. mne ade msk2..

ihsan_huhu said...

ktorg siap masak ari2 kt umh dr dlu lek je

ramadhan xmsk sbb mkn free kt mesjit

~~TueRa~~ said...

dolu2 pye pose ko aku x tawu..
yg pose skrg neh aku twu la..wawa..

♥♥♥ said...

sharing is fun kn ynna ;)

AyanaAsham said...

to Asheh:
tapi kdg2 jela msk
dh periuk pun ade satu
hehehe


to ihsan:
kami dok kolej xleh msk incik huhu oi
kmu mmg suke mkn free
xyh bgtau pun dh tau lame

to tora:
haha xkan pose dolu2 x igt kot

to sufi:
yup sharing is fun
tapi kami sgt suke gune
sharing is caring

panggil aku shEh said...

aku pon da lame xkontek akak jual bilis tu..

nt aku usha die. tp xjanji tao
hehe

AyanaAsham said...

ok jgn x usha....

^^::ceq kelor::^^ said...

berbuka kat maner2 sama je yg penting hepi.
Nway, masakan omak best!!!

:: ThE FoLLoWeRs ::