Saturday, September 05, 2009

kecantikan hakiki adalah kecantikan hati

Banyak lebah mendatangi bunga yang kurang harum
Karena banyaknya madu yang dimiliki bunga
Tidak sedikit lebah meninggalkan bunga yang harum karena sedikitnya madu

Banyak lelaki tampan yang tertarik dan terpesona
oleh wanita yang kurang cantik
Karena memiliki hati yang cantik
Dan tidak sedikit pula wanita cantik ditinggalkan lelaki
karana jelek hatinya

Karana kecantikan yang sejati bukanlah cantiknya wajah tapi
apa yang ada didalam dada
Maka percantiklah hatimu agar dicintai dan dirindukan semua orang.


apabila WARDINA safiah menjenggah ke puncak alam.
die seorang yg cantik bukan!


-----------------------------


apabila lelaki2 di atas di grooming kan
lihatla rambut mereka:)



------------------------------

Dari Abu Hurairah, Rasulullah saw bersabda

Sesungguhnya Allah tidak melihat fizikal seseorang manusia
dan rupa seseorang manusia itu
akan tetapi Allah melihat hati dan amal seseorang manusia itu
(HR. Muslim)

13 comments:

ihsan_huhu said...

bosan gle tajuk hahaha

AyanaAsham said...

ade aku kesah......

{Suria Muhammad} said...

auww!
i loike d way u countered back ihsan's comment, babe! hahah!

bila nk bg tutorial nk jd cantik ni? asyik delay dr sem lepas =.='

azuan said...

yup!!
kecantikan hanya satu bonus..

Monkey D Luffy said...

betul2

yg ptg hati

panggil aku shEh said...

nak chantek luar n dalam..
so mcamane?
go go girl!
aku pun ske la ko jwb ihsan camtu..
ahahahahahahha

AyanaAsham said...

cookie:
sng jerk nak jadi cantek
klu bg akula
jd dri sendiri
coz diri sendiri yg diciptakan Allah ini adalh secantik2 manusia....get it

AyanaAsham said...

azuan:
cantek mmg satu bonus
so kite sbg hambaNya perlu bersyukur

AyanaAsham said...

mdl:
sbb itu aku mention
kecantikan hakiki adlh kecantikan hati

AyanaAsham said...

Asheh:
aku bkn counter back huhu
tapi aku rase tu yg patut aku jwb
bkn ape ini blog aku
ikut suke aku la
sape x suke just blah dari cn
mood aku kurang baik lately...so plz

AyanaAsham said...

tapi pndpt aku kan guys
biarla kte x cantik luar pun
tapi yg dlm tu vr important
sbb yg dlm tu x mampu dbeli dgn wg ringgit sekalipun.

ihsan_huhu said...

fuih gle serius

AyanaAsham said...

huhu:
aku dikatakan serius....
hope kamu x kecik ht ape yg aku ckp
hahaha :)

:: ThE FoLLoWeRs ::