Sunday, January 17, 2010

Entry kita kukira mungkin sama kot....dan mungkin juga tak sama! :D



Salam blogger....

Penat berkayuh rupa-rupanya.tentu tertanya-tanya berkayuh ape bukan!aku berkayuh basikal ye bukan berkayuh sampan.Anyway terima kasih la kepada housemate ku yang ibarat power rangers buatku kerana telah memenuhi impian aku untuk bermain salji.bukan apa,entah bila rezeki untuk terbang ke negara yang mengalami musim salji.Sesungguhnya baru aku sedar last time aku berkayuh time sekolah rendah kot.Tapi jangan pula ingat yang aku tak pandai berkayuh ok.hahaha walaupun aku tak pandai mengemudikan motosikal.Sile la gelak kat aku...



basikal2 itu yang penuh misteri :D



kenapa la u all tak mau naik ats...amazing!

Destinasi berkayuh tersebut terletak di taman pertanian Malaysia di bukit cahaya seri alam.sesape yang belum pernah menjejakkan kaki di sini harga tiket ialah tiga hengget.diulangi RM3.Untuk aktiviti berkayuh berbasikal pula kamu dikenakan cas 5 hengget.Oleh sebab kami student so hanya perlu menayang student card kami dapat la discount yang tak seberapa.tapi sesape yang tidak cukup duit tunai kerana mempunyai kad kredit yang banyak.Ade juge basikal yang dikenakan cas sebanyak 3 hengget.Kami semua kan tak pakai kad kredit so ade la duit tunai yang banyak.hahaha.Berbaloi baloi sket kalau pakai basikal harge 5 hengget ni.



aku dan salji buatan jew :D



Sungguh indah ciptaan tuhan.sungguh selesa menyedut udara yang segar di saat basikal menuruni bukit.berbasikal berpegangan tangan sungguh romantik aku kira *tp bukan aku ok.Tapi memang siyes memenatkan.wooooooo aku sudah lebih ni.Ribuan terima kasih di ucapkan kepada CIK aizat dan CIK hafiz.Kerana menjadi bodyguard dan para-para kami hari tu.Of coz la bukan pari-pari.Pari-Pari itu kan kami ber6 :D.Rumah salji memang sejuk gile tahap dewa..aihhhhh tak tahan berlama-lama kat dalam tuh.




kau mulakan dengan lagu azie*sungguh permulaan yang baik *kau nyanyikan lagu permaisuriku untuk dia *sungguh romantika kukira *kau nyanyikan lagu Bila rindu ku sebut namamu *sungguh slamber dirimu tp aku gelak sakan *korang menyanyi lagu Baldu Biru berdua *sampai tak sempat habis lagu tu. *aku bersyok sendiri dengan Bulan Cinta *ape kes *aku berduet ntah mcm2 lagu lagi *siyes aku tak hengat lagu ape aku nyanyi

Itula kami pada sesi berkaraoke! Sungguh sedap suara kamu semua di pendengaran ku.Kalah si Awie apabila menyanyi.Berjaya pula menandingi Azie dalam lagu nya. siyes cakap memang aku bukan dilahirkan mempunyai suara semacam artis.Cukup untuk mempunyai suara supaya dapat membela diri di kemudian hari! titik.


capturing moments*


Penat sudah menjerit ini yang aku bedal.hahaha


aku minta nasi tambah. kelaparan *sob3



AyanaAsham*apesal korang nak blok itu ini.aihhhhhhhhhh.knp*knp*.

6 comments:

ihsan_huhu said...

fuih main salji pkai baju camtuh.

terel2

AyanaAsham said...

well baru tau ke org mesia thn sejuk...hahahaha

ihsan_huhu said...

hahaahaha. aku kt sini kl >15C tuh xpkai bj je lepak2

AyanaAsham said...

ek eleh tak tanya pun!hahahaha

MiSs TOrA said...

haha..ciannye org tu :)
yana t kta lumba nek beskal lg tau??msti kamu kalah pye haha

AyanaAsham said...

tora dtg lagi*ye kew diriku sedia menyahut cabaran tersebut.haha

:: ThE FoLLoWeRs ::