Wednesday, January 20, 2010

Kerja Seni Pelajar Tahun Akhir....

Salam blogger...

This week kebanyakan masa terbuang dengan melepak di katil empuk yang tidak berwarna-warni tidak seperti katil bujang milik housemateku yang lain. Lebih tepat sekali dikatakan yang dipenuhi dengan flora fauna,kartun comel,dan pocca dot.

Masa juga dibuang begitu sahaja dengan berFB yg berstatus aku pun tak tau. Dua subjek kuliahku masih tinggal Tanda Tanya. Bilakah lecturer tersebut mahu bersua muka, bersesi suai kenal mengenal dengan kami.Minggu ni dah masuk minggu ke4. Begitu cepat sungguh rasanya masa berlalu.....

Kelas pula selalu je batal.kerana lecturer MC la..kerana perubahan jadual la. Dan juga kerana kekangan-kekangan yang lainnya. Kami apa lagi bersorak gembirala kan. Tipu la pula kalau tak hepi kalau kelas dibatalkan. Tapi yang tak tahannya kelas kena la replace pula.

Al kisahnya hari ini dalam kelas HR lagi.kami melakukan kerja seni dengan menyanyi dan menari. Sila la percaya ye.lagu yang tak pernah aku dengari selama ini berkisar tentang rama-rama. Tentang rama-rama. Ia berubah dari kepompong menjadi rama-rama yang cantik. Ia satu perubahan besar. Aku berubah ke!satu soalan ku tanya pada diri sendiri.ya! kalau di timbang tara sebelum ini, memang aku mengakui yang aku telah berubah serba sedikit.salah satunya tentula kawan2.Dulu aku tak begitu ade ramai kawan tapi sekarang dah berbeza. Almaklum la dulu Low Profile cket.hahahaha.tak ramai yang kenal.



dari ulat jadi kepompong
dia tidur dalam kerongsong

sampai masa kepompong pecah
keluar rama-rama indah



Lagu ini pula dipaksa nyanyi kerana semua kelihatan mengantuk.hahhaha padan muka. Lepas ni confirm la dah boleh jadi budak seni kelas bawahan la aku coz dah boleh melukis,buat topeng and menyanyi gitu.:D



i believe i can fly
i believe i can touch the sky
i think about it every night and day
spread my day and fly away
i believe i can saw
i see me running through at open door
i believe i can fly.....






AyanaAsham*mungkin aku berubah kerana aku tiada lagi kawan yang dulunya aku selalu bergantung,ya memang betul kata Puan J,environment merupakan salah satu faktor yang mendorong diri aku ke arah perubahan.Tidak perlu rasa bersalah jika perubahan yang berlaku dalam diri.



3 comments:

ihsan_huhu said...

i belive i can soar la..

nk gergaji apebende nyer?

AyanaAsham said...

hahaha...nsb bek huhu menyedari...
tunggu gak sape la yang nak betulkan.

MiSs TOrA said...

sbb kamu kwn dgn sy sbb tu kamu crazy haha..sem yg penuh dgn warna2 kehidupan dan sem yg membawa aku pulang ke alam kekanakkan aku dolu2 hihi

:: ThE FoLLoWeRs ::