Thursday, January 28, 2010

***Kisah zaman sekolah........




Lawatan ke planetarium


Sebenarnya time kami pergi waktu tu,planetarium tutup sebenarnya,so kami snap2 gambar jela kat luar planetarium tu.panjat sane panjat sini.aku biasela paling tersopan di dunia.tak mainla panjat2 macam beruk ni...aihhhhhhh control beb.Before kitaorang pergi planetarium ni,destinasi utama sebenarnya pergi buat tinjauan di Universiti Putra Malaysia.Besau gile UPM tu aku rase.Hasil daripada lawatan ke UPM tu aku adela tanam azam nak sambung study kat situ.Tetapi tidak kesampaian kerana tidak diterima.Ini disebabkan UiTM dengan UPM berebut nak suh aku belajo kat Universiti dorang.So skang aku kat UiTM jela....hehehhee




Lawatan ke Uia kampus Pahang....


Time sekolah of cos la sinonim dengan lawatan kan,so Lawatan seterusnya ke UIA kampus cawangan di Pahang,tempat kelahiranku.Tanah tumpah darahku.Yang memakai baju kurung merah tu my favourite teacher, Cikgu Nurul.Dulu2 time sekolah aku pernah la pergi memancing kat rumah cikgu tu siap dapat 2 ekor ikan keli tau.Pancing ikan aku reti tapi nak cabut ikan dari mata kail aku tak reti.So untuk solve problem tu aku jerit kat budak junior lelaki sekolah aku suh cabutkan...hahaha.Bukan susah pun kasi tunjuk pelempang sebiji je.Almaklum la dah senior time tu.




Lawatan ke tapak pertanian hasil kerja tangan budak2 laki kelas aku


Kat sekolah kelas kami dilabel kelas yang pelik cket coz ade subjek yang di asingkan lelaki dan perempuan...kalau nak tau dulu time sekolah aku amik subjek Ekonomi Rumah Tangga dan bebudak lelaki kelas aku kena amik Sains Pertanian.So kelas kami di kire special cket sebab subjek tu kelas kitaorang je amik.So bile time budak-budak lelaki kami dah siap dengan kebun sayur ciptaan mereka,kami tolongla serba sedikit.Bukan tolong ape tolong makan dan bawa balik sayur2 yang mereka tanam secara percuma.Sayur-sayur yang budak2 tu tanam dijual kepada staff kat sekolah.Tapi duit2 tu kitaorang plan wat BBQ.Yang paling best bekalan ayam adalah juga secara percuma sebabnya budak2 tu pun ade bela beberapa ekor ayam.So yang amik ERT yang konon2 pandai bab2 masak2 ni amik alih kerja2 memasak.hahaha.



Last but not least!

aku dan pia*
orang yang paling rapat sekali dengan aku time sekolah dulu.



AyanaAsham*thanks to Pia coz upload gambar2 kat facebook.Kenangan Terindah gitu :D

9 comments:

ihsan_huhu said...

gle xpanjat cm beruk ms skola2 dlu rugi r.

nk panjat2 skang komfem r org kate buang tebiat

AyanaAsham said...

xpe klu pnjt senyap2 sure org x nampak punye!hahahaha

MiSs TOrA said...

sonok nye tingat time zaman sekolah dlu..almaklumla dlu time tu aku cm artis..famous jgk la wawawawa..keperasanan tol..g petrosains sgt beshxx..:p

panggil aku shEh said...

hahahah giler cuns ko mse time skola dlu! ahahha

AyanaAsham said...

toradtglagi*gile x sangka upenya hg famous dlu ye...aaaaa aku tau ko famaous sbb selalu pntg kelas n bdk paling nakal kat sklh kan...ngaku je la :D

AyanaAsham said...

Asheh*same cun je dgn sekarang....hahahaha :D

MiSs TOrA said...

eh tlg sket..aku pemes dr sgala hal tau..conquer 1 sekolah tu..siti kalah time tu haha

AyanaAsham said...

hahha ct satu sklh dgn hang ke :D
ish2 x sangka.....

鯛魚燒Star said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

:: ThE FoLLoWeRs ::